Belföld

„Csak a házkutatás során tudtam meg, mibe keveredett a lányom” – mondta az emberkereskedelemmel gyanúsított lány anyja

Bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás a nagykanizsai H. Imre és társai ellen. A férfi 2016 óta irányította a bandát. Németországba és Svájcba vittek ki lányokat, akiket tisztességes munkával hitegettek, ám végül bordélyházakban dolgoztatták, sőt, a tudtuk nélkül egymás között adták-vették őket.

Nürnbergben és Bernben 24 órában felügyelték a lányokat, bevételüket olykor részben, de sokszor az utolsó fillérig elvették, a banda tagjai abból fedezték saját fényűző életvitelüket. Ha bármelyik kuncsaft panaszkodott, az érintett prostituáltat a szervezet vezetője megverte. Ha a bordélyház internetes oldalára érkezett kritika, az összes lányt bántalmazta.

A nagykanizsai bűnszervezet vezetőjét, az 50 éves H. Imrét, valamint két tagját, a 33 éves A. Józsefet és a 28 éves O. Líviát már két hete elfogták, el is rendelték a letartóztatásukat. A szintén letartóztatásban lévő negyedik lány édesanyja lapunknak azt mondta: csak a náluk tartott, február 17-ei házkutatás során tudta meg, hogy mekkora bajba keveredett a lánya.

A lányom évek óta prostituáltként dolgozott, de csak egyike volt a kint dolgozó lányoknak. Csak a házkutatás során tudtuk meg, hogy mibe keveredett

– mondta lapunknak a fiatal nő édesanyja, hozzátéve, már akkor mondta a rendőröknek, hogy a lánya, Alexandra külföldön dolgozik.

Miután a rendőrök elmentek, telefonon azonnal értesítettem a lányomat, s magam indultam el érte, hogy minél hamarabb haza tudjon jönni, és tisztázza magát. Kedden már itthon volt a lányom, azonnal hívta a rendőrséget,  és egy egyeztetett időpontban az ügyvédjével megjelent a Nemzeti Nyomozó Irodában a fentiek tisztázása érdekében. A rendőrség álláspontját cáfolva ki szeretném jelenteni, hogy lányom soha  nem volt szökésben.

– tette hozzá.

Úgy tudjuk, hogy a negyedikként letartóztatott fiatal lány az egyik gyanúsított korábbi párja volt. A lány ügyvédje, Csapi Szilvia megkeresésünkre azt mondta, fellebbezést nyújtanak be a bíróság végzése miatt.

 Védencemet a bíróság letartóztatta, túlzó és teljességgel megalapozatlan indokok alapján, így az ellen fellebbezést jelentettünk be. A letartóztatás tárgyában tartott ülés a régi idők koncepciós pereinek hangulatát idézte, így az ellen elnöki panaszt fogunk bejelenteni

– közölte Csapi, az emberkereskedelemmel gyanúsított lány védője.

A lányfuttató banda tagjai akár 25 év börtönt is kaphatnak, ha beigazolódik a bűnösségük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik