Belföld

Életfogytiglant is kaphat a kőbányai eladólány megölésével gyanúsított Cs. Dániel

Néhány héten belül lezárhatja a nyomozást a rendőrség annak a fiatal kőbányai lánynak az ügyében, akit saját otthonában öltek meg tavaly júliusban – tudta meg a 24.hu.

A 23 éves bolti eladónő, K. Kata szerette volna lezárni a kapcsolatát, Cs. Dániel azonban többször is megfenyegette, hogy ha elhagyja, akkor végez vele. A megölt lány édesanyja korábban azt nyilatkozta, hogy Cs. Dániel azért mehetett fel a lányához az ominózus napon, hogy elvigye tőle a nála maradt holmijait a szakítás után.

Kata valószínűleg azt feltételezte, hogy simán át tudja adni neki a dolgait, de nem így történt. Az önimádó fiatalember bement a lakásába, több sebet ejtett rajta, végül pedig elvágta a torkát. Értesüléseink szerint a gyilkossággal gyanúsított Cs. Dániel tagadja, hogy ő végzett volna a fiatal lánnyal. Azzal védekezik, hogy nem ő hanem mások bántották a lányt. Az eddig elkészült szakértői vélemények alapján azonban nem sok jóra számíthat a büntetőeljárás során.

Az orvosszakértők több szúrás, illetve vágás nyomot is találtak a fiatal lány testén és nyakán, ez utóbbi volt végül a halál közvetlen oka is. Cs. Dánielt korábban emberöléssel gyanúsították, de a Fővárosi Főügyészség szigorított a minősítésen. Most már különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják a férfit.

Vádemelés nem történt az ügyben, a nyomozás folyamatban van,  a gyanúsítás tárgya jelenleg különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette. A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró – nem végleges végzésével – május 29-éig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását

– közölte Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, amikor a friss információk után arról érdeklődtünk, hogy meghosszabbították-e a férfi letartóztatását, s mikorra várható az ügyben vádemelés. Ha bebizonyosodik Cs. Dániel bűnössége, akkor a férfit akár életfogytig tartó fegyházra is ítélhetik különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik