Belföld koronavírus

A Semmelweis Egyetemen tanul az egyik koronavírusos iráni diák

A két magyarországi koronarvírusos közül, az egyik egy negyedéves iráni gyógyszerész hallgató, aki sajnos nem tartotta be az egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást, pedig fertőzött országból érkezett

– közölte a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzat szerda este Facebook-oldalán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy két koronavírusos beteg van Magyarországon. Mint mondta: két iráni diákról van szó, akik Magyarországon tanulnak.

A SOTE HÖK bejegyzése szerint az egyetem rektora tájékoztatta őket az intézményt érintő hírekről. Ezen kívül közölték azt is, hogy a koronavírus-fertőzött hallgató – aki jelenleg a Szent László kórházban van karanténban elkülönítve – egy hétig járt gyakorlatokra, egy 16 fős angol évfolyamra.

Azok a hallgatók, akik kapcsolatban voltak a fertőzött személlyel, kötelező oktatási szünetüket fogják tölteni az óvintézkedések végett – a tudás elsajátításához szükséges oktatási anyagot, az egyetem interneten biztosítja ezen hallgatóknak

– írta a HÖK a posztban.

A Semmelweis Egyetem közleményt adott ki az eset kapcsán, melyben azt írják:

A Semmelweis Egyetem egy külföldi gyógyszerész hallgatójánál igazolták a tesztek a koronavírus fertőzést, ezért az egyetem rektora intézkedett arról, hogy a 16 fős, negyedéves, angol nyelvű gyógyszerész évfolyam esetében a szükséges időtartamig az egyetem a hallgatóknak, otthonukban internetem elérhető módon biztosítja a megfelelő oktatási anyagokat.

Az egyetem honlapján olvasható tájékoztatás szerint ezen idő alatt az érintett hallgatók nem vehetnek részt előadáson és gyakorlaton. Az egyetem további óvintézkedéseket is tesz, így a rektor a most szombatra tervezett nemzetközi hallgatói fesztivált későbbi időpontra halasztotta.

Megvannak az első koronavírus-fertőzöttek Magyarországon – válaszok a legfontosabb kérdésekre
Megtörtént, amire egy ideje számítani lehetett: Magyarországra is megérkezett az új koronavírus. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik