Belföld

12 évet kapott a környei férfi, aki hétszer sújtott le baltával az alvó barátnőjére, mert dobta

Tizenkét év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla jogerősen azt a férfit, aki baltával akarta megölni egy barátnőjét két és fél évvel ezelőtt.

K. B. egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a nővel, majd többször is találkoztak és közös programokat szerveztek. A férfi beleszeretett a nőbe, aki azonban közölte vele, hogy nem akar vele komoly kapcsolatot, csak barátként tekint rá.

Egy ideig nem találkoztak, majd megbeszélték, hogy a nő meglátogatja a férfit Környén. Egész este beszélgettek, majd hajnalban aludni tértek. K. B.  nem tudta elfogadni az elutasítást, ezért megvárta, hogy a nő elaludjon, majd egy baltával legalább hétszer fejbe vágta. Azt hitte, hogy a nő meghalt. A napot biciklizéssel töltötte, majd este hat óra körül bement a rendőrségre és feladta magát.

A járőrök egy órával később érkeztek a bűncselekmény helyszínére, majd értesítették a mentőket, mert a nő még élt. Az ítélőtábla megállapította, hogy a férfi cselekménye rendkívül brutális volt, a nő maradandó fogyatékosságát, súlyos egészségromlását okozta. Álláspontjuk szerint az elsőfokú bíróság enyhe ítéletet hozott, amikor a büntetési tétel alsó értékéhez közelítve szabta ki a vádlottal szemben a büntetést. Ezért a korábbi tíz évről 12 évre súlyosította a férfi büntetését.

Kiemelt kép: Getty/Volker Otten

Ajánlott videó

Olvasói sztorik