Belföld

Budapesten 25 milliót loptak a kuvaiti ékszerésztől

A rendőrség a luxushotel szobalányát gyanúsította meg.

Ahmad Farah, elismert kuvaiti óra- és ékszerkereskedő évek óta jár Budapestre. Mindig luxushotelben lakik a biztonság miatt, de tavaly áprilisban mégis pórul járt. A Blikknek az üzletember azt mondta, több százmilliós értékkel érkezett, a vámnál tételesen be is jelentett mindent, a készpénzt is.

A szoba számkombinációs széfjében helyezte el értékeit, 200 ezer eurót, 50 ezer dollárt, értékes óra- és ékszerkollekcióját, 12 darab bankkártyáját. Egy este vacsorázni ment az ismerősével. Pár óra múlva, amikor visszatért, a széf zárva volt, de amikor pénzt akart kivenni, látta, hogy hiányzik 71 500 euró és 4900 dollár (25,6 millió forint). Az ékszerkereskedő a szoba kulcsát egy pillanatra sem adta ki a kezéből, rendőrt hívott.

A BRFK a lapnak megerősítette, hogy az ügyben nyomoznak és a lopás miatt egy embert gyanúsítottként hallgattak ki. Azt már az üzletember ügyvédje, Beleznay Zsolt árulta el, hogy a gyanúsított a luxusszálloda szobalánya. A mágneskártyás beléptető adatait ugyanis a hotel informatikai rendszere rögzítette, a nő pedig kétszer is teljesen indokolatlanul járt dolgozói belépőkártyával a szobában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik