Belföld

Ez az 5 szám ért ma 5,25 milliárdot

Az ötös lottó 2020. február 29-én kihúzott nyerőszámai:

13;
15;
17;
23;
37;

Telitalálatos szelvény nem volt, a következő héten várható főnyeremény 5,585 milliárd forint.

  • A 4 találatos szelvényekre egyenként 952 080;
  • a 3 találatos szelvényekre egyenként 12 940;
  • a2 találatos szelvényekre egyenként 1325 forintot fizetnek.

Minél többen játszanak, annál nagyobb a nyeremény

A rekordnyeremény igencsak meghozta az emberek kedvét a lottózáshoz, MTI híre szerint már a múlt héten is a szokásos 3,3 millió alapjáték csaknem kétszeresét, 5,7 milliót játszottak meg a magyarok.

Az ötös lottó főnyereménye a játékosok által megvett alapjátékok számától is függ, így történhetett meg az, hogy míg a korábbi legmagasabb, 5,092 milliárdos nyeremény 37 hetes halmozódás után jött létre, addig a mostani mindössze 34 hét után.

Mi az esély?

Hatalmas nyereményről van szó, ám ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, ábrándozás közben azért nem árt tisztában lenni azzal is, hogy az ötöslottóban 43 949 268-féle variációban lehet kihúzni a számokat, magyarán esélyünk a telitalálatra körülbelül egy a negyvennégymillióhoz. Hevenyészett számítások szerint ennél körülbelül hetvenötször valószínűbb, hogy belénk csapjon a villám, és ez az arány a klímaváltás okozta szélsőséges időjárási jelenségekkel csak tovább növekszik, sajnos a villámcsapás javára.

Mit tegyünk, hogy megnyerjük a lottóötöst?
Mekkora esélyünk van a telitalálatra? Fix számokkal vagy vaktában kitöltött szelvénnyel játsszunk? Hogyan növelhetjük az esélyeinket? És mihez kezdjünk, ha nyertünk?

Sokan hisznek abban, hogy a saját szerencseszámaikhoz való ragaszkodás javítja az esélyeiket, valójában azonban a statisztika azt mutatja, hogy a gépi lottón a szoftver által random kiválasztott számok gyakrabban eredményeznek telitalálatot. Persze ez az adat is csalóka, hiszen nemzetközi viszonylatban eleve többen játszanak véletlenszerűen választott számokkal, mint hétről hétre ugyanazzal a számsorral.

Ennek ellenére van rá mód, hogy a mikroszkopikus valószínűségi tartományon belül mégis csak növeljük a nyerési esélyeinket. Több, a témával foglalkozó cikk is állítja, hogy igenis érdemes kiválasztani a saját öt számunkat, és aztán azoknál maradni. Ez ugyanis arra fog ösztönözni minket, hogy rendszeresen lottózzunk, ha másért nem, hát attól való félelmünkben, hogy éppen akkor húzzák majd ki a számainkat, amikor elfelejtettünk szelvényt venni.

Kiemelt kép: 24.hu/Mohos Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik