Belföld

A mostani lottóöttösből ingatlanmogul is lehetne

Több tucat olyan település van, ahol a nyeremény feléből megvehető az összes eladó lakás.

Az ingatlan.com kigyűjtötte, hogy a lottóötös 5,25 milliárdos rekordnyereménye mekkora ingatlanvagyonra lenne elég. Az összeállítás elkészítésekor a hirdetéseket átvizsgálva arra jutottak, hogy a szerencsés nyertes megvehetné a legdrágább ingatlanokat, de a Balatonnál akár az összes eladó szemesi, illetve szántódi házat.

Ha nem a Balatont, hanem az etyeki borvidéket venné célba, akkor a 43 eladó etyeki ingatlanért 3,3 milliárdot fizetne, 2 milliárd forint megmaradna a nyereményéből, míg Dunabogdányban 40 ingatlana lenne összesen 3 milliárd forintért. Országszerte több tucat olyan települést találtak, ahol a nyeremény feléből is megvehető valamennyi eladó lakás vagy ház.

A főnyereményből futná a legdrágább ingatlanokra is. Az egyik ilyen a budapesti Váci utcában található: a 4200 négyzetméteres ingatlanért 5,2 milliárdot kér az eladó. A budai Várban egy több mint 600 négyzetméteres penthouse lakásért csaknem 2 milliárdot kérnek. Ha a nyertes azonban inkább elvonulna a világtól, a Baranya megyei Bükkösdön egy kastélyt is vehet magának 3 milliárd forintért.

Mit tegyünk, hogy megnyerjük a lottóötöst?
Mekkora esélyünk van a telitalálatra? Fix számokkal vagy vaktában kitöltött szelvénnyel játsszunk? Hogyan növelhetjük az esélyeinket? És mihez kezdjünk, ha nyertünk?

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik