Belföld

Szexre kényszerítettek a társai egy fiút az aszódi javítóintézetben

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a két kamasznak a letartóztatását, akiket a Gödöllői Rendőrkapitányság erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsít.

A bűncselekmény idején mindhárom fiú, H. S. és fiatalkorú B. L. gyanúsítottak, illetve a megalázott fiú is a jogerős javítóintézeti nevelésüket töltötte az Aszódi Javítóintézetben.

Február 23-án vacsora előtt B. L. kihívta a sértettet a fürdőbe, ahol a cinkostársa H. S.  arra kérte a srácot, hogy mossa ki az alsóneműjét. A fiú erre nem volt hajlandó, ezért a gyanúsítottak megfenyegették. Mivel korábban több alkalommal előfordult, hogy „csicskáztatták” és megverték, ha nem engedelmeskedett, így inkább most is szót fogadott.

Később a gyanúsítottak a csicskáztatott fiú szobájába mentek. Hozzájuk később csatlakozott K. M. növendék társuk is. Amikor a kiszolgáltatott fiú bement a szobájába, bezárták az ajtót és H. M.  gyanúsított szexuálisan zaklatni kezdte és fojtogatta, majd a fiatalkorú gyanúsítottal együtt fizikailag is bántalmazták. K. M. a bántalmazásban ugyan nem vett részt, de végignézte azt. A gyanúsítottak távozásukkor a meggyalázott diáktársukat és családját is életveszélyesen megfenyegették arra az esetre, ha valakinek beszél a történtekről.

Hét évet kapott, mert szexre kényszerített a javítóintézetben egy fiút
Fiatalkorú társa 2 év 7 hónapot kapott, de mivel megszüntették a letartóztatását, így szabadon távozhatott a bíróságról. Sírva fakadt örömében, amikor megtudta, hogy hazamehet.

A szexuálisan bántalmazott fiú az esetet követően nevelőjéhez fordult, aki a fájdalmai miatt a Hatvani Kórház traumatológiájára szállíttatta. A gyerek később feljelentést tett. A gyanúsítottak által elkövetett kiemelt súlyú bűncselekménynek minősülő szexuális erőszak 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsítottak szabadon kijárhatnak a javítóintézetből a családjukhoz, fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bűncselekmény súlya miatt az intézetbe nem térnének vissza vagy elrejtőznének.

A letartóztatást indokolja az a tény is, hogy a gyanúsítottak fenyegetésük alapján a megalázott társuk vagy annak családja életére törnek, illetve tartani lehet attól is, hogy az intézetben további bűncselekményt követnének el.

A Budakörnyéki Járásbíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, amit mindannyiuknak a bv-ben kell megkezdenie.

A döntést ellen mindkét gyanúsított, és a fiatalkorú védője is fellebbezéssel élt, törvényes képviselőjének és a másik gyanúsított védőjének három munkanap áll rendelkezésére. Így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik