Belföld koronavírus

Koronavírus: így érheti el az Operatív Törzs ügyeleti központját

A Belügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán ismertette, hogy a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzsügyeleti központot működtet. Mint írják: az ügyeleti központ munkájában a Belügyminisztérium; az Emberi Erőforrások Minisztériuma; a Honvédelmi Minisztérium; az Innovációs és Technológiai Minisztérium; a Külgazdasági és Külügyminisztérium; a Nemzeti Népegészségügyi Központ; az Országos Rendőr-főkapitányság; a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ felelős munkatársai vesznek részt.

  • Az ügyeleti központ e-mail elérhetősége: koronavirus@bm.gov.hu. A beérkező elektronikus levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld.
  • A 06-80-277-455 illetve a 06-80-277-456 kapcsolási számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogják fogadni a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

Hozzáteszik: a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat. Magyarországon a vírus jelenlétét nem mutatták ki.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik