Belföld

Hirtelen nagyon érdekes dolgok történtek a kegyetlen hajdúsámsoni dögkútnál

Eltüntették az agyonvert kutyák nyomait Hajdúsámsonban – írja cikkében az Index. A portál ellátogatott ahhoz a nagy nyilvánosságot kapó, állattemetőként szolgáló helyszínhez, ahol állatvédők több mint száz kutya maradványait találták meg Hajdúsámson külterületén pár napja.

Több mint száz agyonvert kutyát találtak Hajdúsámson mellett
Az állatvédők több olyan tetemet is találtak, amelyek zsákban kerültek a gödörbe, közöttük voltak kölyökkutyák is.

A Speciáli Állatmentő Egység egyik alapítótagja elmondta, az elsődleges szakvélemény szerint a kutyák traumás eredetű sérülésekbe halhattak bele: fejbe verték őket. Az esetről beszámoló debreciner.hu munkatársai tudomást szereztek a Hajdúsámson melletti erdős részen található gödörről, szakemberekkel mentek a helyszínre, ahol szinte mindenhol koponyákat és más csontokat találtak elszórva.

Az állatvédők több olyan tetemet is találtak, amelyek zsákban kerültek a gödörbe, közöttük voltak kölyökkutyák is. A kutyatetemeken kívül macskák is voltak a homokrétegek alatt. A hatóságok szerint önkormányzati területről van szó, de elvileg senki nem tudott a gödrök létezéséről. Az állatvédők szerint több mint száz tetem lehet a két gödörben, de mivel az erdő tele volt csontokkal, koponyákkal, feltételezhető az is, hogy jóval több gödör van a környéken, így a tényleges számot még csak hozzávetőlegesen se lehet megbecsülni.

A helyszínen most az Index próbált meg forgatni, ám nem sokkal a munkagépek érkezése után értek a helyszínre, ahol a nyomok eltűntek.

A markoló nyomaiból egyértelmű volt, hogy nagyméretű munkagépekkel dolgoztak

– írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik