Belföld

Lányfuttató banda bukott le – fotók, videó

A nagykanizsai maffia három tagját fogták el, negyedik társuk még szökésben van. Egy nő is segítette az emberkereskedelmet.

Bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt nyomoznak H. Imre és társai ellen. A férfi 2016 óta irányította a bandát. Németországba és Svájcba vittek ki lányokat, akiket tisztességes munkával hitegettek, tudtuk nélkül azonban egymás között adták-vették őket, mielőtt megszervezték az utakat Nürnbergbe, Bernbe, írja a police.hu. 

A bandára Nagykanizsán csaptak le hétfő hajnalban.

Elfogták a bűnszervezet vezetőjét, az 50 éves H. Imrét, valamint két tagját, a 33 éves A. Józsefet és a 28 éves O. Líviát, majd kutatásokat tartottak otthonaikban.

Mobiltelefonokat, informatikai eszközöket, feljegyzéseket foglaltak le.

A lányokat bordélyházakban dolgoztatták, 24 órában felügyelték,  bevételüket részben, sokszor teljesen elvették, a banda tagjai abból fedezték saját életvitelüket. Ha a kuncsaft panaszkodott, a prostituáltat a szervezet vezetője megverte. Ha a bordélyház internetes oldalára érkezett kritika, az összes lányt bántalmazta.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói tanúkat hallgattak ki, adatokat, bizonyítékokat gyűjtöttek, mielőtt  beazonosították a banda főnökét és három tagját. A rendőrök német és svájci kollégáikkal együttműködve feltérképezték a bűnszervezet működését. A csoportban mindenkinek megvolt a feladata: volt, aki lányok utaztatásért, más a felügyeletükért felelt.

 

Vagyonelkobzás céljából a rendőrök nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket, egy nagy értékű autót foglaltak le, és zár alá vettek három ingatlant. A banda három elfogott tagját gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Negyedik társuk szökésben van, őt még keresik a rendőrök.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik