Belföld

Lázár: A Fidesz vezetői jobban járnak, ha most szembesülnek a problémákkal

Lázár János szerint kötelessége, hogy kritikát fogalmazzon meg pártjával szemben, ugyanis úgy véli, hogy a Fidesz vezetői jobban járnak azzal, ha most szembesülnek a problémákkal, ahelyett, hogy egy 2022-es vereségen zokognának, írja az atv.hu a Spirit FM Kelfej Jancsi! című műsora alapján.

A volt kancelláriaminiszter nem volt ott Orbán Viktor múlt vasárnapi évértékelő beszédén, helyette egy kézilabda mérkőzésen vett részt Szegeden az OTP-vezér Csányi Sándorral.

Két igazság Magyarországon: súlyos bajban a Fidesz, nincs bajban a Fidesz
Írásunkban arra keressük a választ, milyen veszteségeket okozott a kormánypártnak az őszi önkormányzati választási vereség, és merre vezet az útja 2022-ig, amikor jó eséllyel újabb mínuszokat kell elkönyvelnie.

Az idei nemzeti konzultációval kapcsolatban elmondta, hogy a helyesnek tartja azt a demokráciaértelmezést, mi megkérdezi és bevonja a hatalomgyakorlásba a választópolgárokat, illetve nem gondolja, hogy ezek manipulatívak lennének, hiszen részben a kormányzati szándékok megerősítését vagy gyengítését szolgálhatja.

Lázár nem tulajdonít nagy jelentőséget az idei konzultáció témáinak, mondván, ezek nem most kezdődtek, és akkor is volt szó iskolai szegregációról és börtönben lévők kártalanításáról, amikor még kormánytag volt. A gyöngyöspatai üggyel kapcsolatban egyébként azt mondta, szerinte óriási dilemma, hogy melyik a fontosabb érdek, a bírósági ítélet betartása vagy a társadalmi igazságosság elve.

Véleménye szerint finoman fogalmazva is „megfontolást igényelne” az önkormányzati választás eredménye, úgy véli, a fideszes szavazók üzentek elsősorban, hogy változzanak, különben elveszítik a szavazataikat.

Lázár elmondta: a Fidesz belső vitakultúrája elég monolitikus, de ő ragaszkodik a véleménye kimondásához, és szerinte azzal tesz jót, ha felhívja a figyelmet a kockázatokra, és a kormánypárt vezetői jobban járnak azzal, ha most szembesülnek ezekkel.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik