Belföld

Megkéseltek egy férfit a kőbányai munkásszállón

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az ellen a négy férfi ellen, akik összeverekedtek az egyik kőbányai munkásszállón két évvel ezelőtt. Egyikük kést is használt, amellyel akár életveszélyt is okozhatott volna.

A négy férfi, köztük egy 17 éves fiatalkorú a munkásszállón tartózkodott, amikor a recepciós és élettársa között vita kerekedett. Egyikük, egy 41 éves férfi beleszólt a vitába. Az élettársat megütötte, majd a 17 éves társával rongálni és lökdösődni kezdett, később pedig verekedésbe keveredett két másik férfival.

A 41 éves férfi magához vett egy kést, majd megszúrt, és megvágott egy 39 éves férfit. A támadás könnyű sérüléseket okozott, azonban az eszközre, a támadott testtájékokra figyelemmel egyik esetben életveszélyt, a másikban súlyos sérülést is okozhatott volna.

A négyből két férfi még akkor is folytatta a dulakodást, amikor a kiérkező rendőrök megkezdték az intézkedést. A 41 éves férfinak azonban más is van a rovásán. A vád szerint felfeszített egy ajtót a szállón és készpénzt lopott.

A 41 éves férfi ellen életveszélyt okozó és súlyos testi sértés kísérlete, valamint lopás vétsége miatt emeltek vádat, társainak csoportosan, részben felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt kell bíróság elé állniuk.

Fotó: Fővárosi Főügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik