Belföld

Kilépett a Jobbikból a párt egyik országgyűlési képviselője

Hosszú és alapos mérlegelés után a mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból – közölte Bencsik János országgyűlési képviselő szerda délután Facebook-oldalán.

A párt budapesti elnöke ugyan kilépett a Jobbikból és annak frakciójából, de független képviselőként folytatja a küzdelmet „a fideszes pártállam lebontásáért”, írja a posztot kiszúró Azonnali.

Bencsik neve elhangzott egy nemrég kiszivárgott hangfelvételen, a képviselőt Jakab Péter megválasztott pártelnök azok között említette, akikben nem bízik meg.

Jakab Péter jobbikos árulókról beszélt a párt kongresszusán
Egy hangfelvételt juttatott el valaki az Indexhez, amely a zárt ajtók mögött elhangzó beszédről készült.

A politikus azt mondta, döntésének számos oka van, ezek egyike, hogy „a Jobbik tisztújító kongresszusán Jakab Péter és Gyöngyösi Márton politikai bosszú hadjáratot hirdetett” mindazok ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették .

Eltávolításukat morálisan elfogadhatatlannak, a Jobbik jövőjére nézve végzetesnek tartom

– fogalmazott Bencsik.

Elmondása szerint döntésében szerepet játszott továbbá, hogy Jakab Péter a Jobbik februári frakcióülésén kijelentette, hogy „a továbbiakban nincsen szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést”.

Bencsik leszögezte: „azt a politikai irányvonalat, amely a Jobbikot egy önálló arcél nélküli, jobboldaliságát felvállalni szégyellő párttá teszi”, elfogadhatatlannak tartja.

Frissítünk!

A Jobbik közleményben reagált Bencsik kilépésére, az írást változtatás nélkül közöljük: „A Jobbik elnöksége tudomásul vette Bencsik János döntését. Ahogyan Jakab Péter kongresszusi beszédében elmondta, lesznek olyanok, akik más utat fognak választani. A Jobbik a zászlót viszi tovább, hogy 2022-ben Magyarországot felszabadítsuk az Orbán-rezsim alól. Bencsik Jánosnak sok sikert kívánunk, mandátumának sorsát a lelkiismeretére bízzuk.”

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik