Belföld

Elfogatóparancsot adtak ki Orbán vendéglátójára, és bevitték a börtönbe

Csaknem egy éve nem kezdte meg szabadságvesztésének letöltését Bocskai Péter, cikkünk megjelenése után azonban rögtön intézkedett a büntetés-végrehajtás.

Kedden elfogatóparancsot adtak ki Bocskai Péterrel szemben, és a férfi az éjszakát már a börtönben töltötte – tudta meg a 24.hu.

Amint kedd reggeli cikkünkben beszámoltunk róla, Bocskai, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatója annak ellenére nem vonult börtönbe, hogy 2018 novemberében jogerősen két év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Ő az a nyíregyházi háromgyerekes családapa, akinek otthonában „váratlanul” megjelent a 2014-es választási kampányban Orbán Viktor miniszterelnök, hogy elbeszélgessen vendéglátóival. A miniszterelnök Facebook-oldalán ma is elérhető felvételből az nem derült ki, hogy a kormányfő nem akárkihez, hanem a helyi jobboldali önkormányzat által kinevezett városi cégvezető otthonába toppant be.

Bocskai az elmarasztaló ítélet után többször kért halasztást megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva, perújítást is kezdeményezett, majd Áder János köztársasági elnökhöz fordult kegyelmi kérvénnyel. Bár már tavaly márciusban börtönbe kellett volna mennie, nem vonult be, és eddig a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sem intézkedett vele szemben. Cikkünk megjelenése után azonban fordult a kocka.

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint a BVOP kedden kérelmezte a törvényszék büntetés-végrehajtási bírójától az elfogatóparancs kibocsátását Bocskai Péterrel szemben. A bíró kiadta a parancsot, ami alapján elfogták a férfit. Ezután a bíróság intézkedett beutalásáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Bocskait a Debreceni Ítélőtábla 2018 novemberében folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt két év börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen.

A vádirat szerint Bocskai Péter az önkormányzati tulajdonú cég vezetőjeként a földutak karbantartásáért, az útfelújítási és útstabilizálási munkákért is felelt. 2012 szeptemberében olyan vállalkozási szerződést kötött a harmadrendű vádlottal, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy az abban foglalt munkákat az nem végzi el. Vádlott-társai a jogszerűség látszata érdekében a teljesítmény-igazolásokat aláírták, ezért a számlák ellenértékét kifizették. Az ügylettel hárman összesen majdnem 33 millió forint kárt okoztak az önkormányzati cégnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik