Belföld

Vasvillával támadt volt élettársa testvérére

Komolyan vette a fivér kihívását, de a biztonság kedvéért a rokonait is vitte magával.

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádol hat férfit, akik egy Somogy megyei faluban nekiestek egyikük volt élettársa testvérének. A sértett  2019 júniusában látogatta meg testvérét a faluban. A nő panaszkodott neki, hogy korábbi élettársa folyamatosan zaklatta, bántalmazta.

Testvére ezen felháborodott, megüzente a közelben lakó vádlottnak, hogy vele verekedjen. A volt élettárs az üzenetet komolyan vette, kis idő múlva, kezében vasvillával, családja férfi tagjaival – akik közül többen büntetett előéletűek – megjelent volt élettársa háza előtt.

Az utcáról hangosan szidalmazta a sértettet, aki kiment hozzá, mire a volt élettárs fejbe ütötte a vasvilla nyelével úgy, hogy a nyél eltörött. Ezután a vádlott a törött nyelű vasvillával tovább ütlegelte. Társai is bekapcsolódtak, a férfit hatan ütötték ököllel, amikor földre került, megrugdosták.

A bántalmazást az utcán többen végig nézték. A verekedést az időközben értesített járőrök, mentők kiérkezésekor hagytak csak abba. Az ügyészség valamennyi vádlott ellen szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy kettejük esetében a börtönbüntetés végrehajtását függessze fel a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik