Belföld

Engedély nélkül vágták ki a fákat a Normafára tervezett parkoló területén

220, többségében magas kőris és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya a XII. kerületi Önkormányzatnak még tavaly év végén, hogy a Natura 2000-es területen parkolót alakítsanak ki. A tiltakozások hatására az ígérték, hogy módosítanak a terveken. A Védegylet Egyesület perben támadta meg a fakivágási engedélyt és a bíróság az ítélet meghozataláig megtiltott minden fakivágást.

Ennek ellenére a Normafa természetesen Facebook oldalán arról írnak, hogy a tiltás ellenére megkezdődött a parkoló kialakítása, a fák kivágása. A Hegyvidék újság legutolsó számában egy illetékes a parkoló terveinek átalakításáról úgy nyilatkozott, hogy

a zöld területek jelentős növelésével tudtuk elérni azt, hogy megőrizzük a meglévő fákat, köztük az elhagyott, egykori magánkertben kisarjadó példányokat. A gyenge vagy beteg fákat még tavaly eltávolítottuk, több fa kivágására pedig nincs szükség: a több mint 160 megmaradt példány a helyén marad, a fás részeken nem lesznek parkolók.

Mivel az engedélyben 220 fa kivágásra kértek engedélyt, így legalább 60 fát vágtak ki engedély nélkül.

kiemelt kép: Normafa természetesen Facebook oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik