Belföld

Hat unokázós lebukott, a főnököket Angliában körözik

A csalók jöttek, a milliók és az ékszerek mentek. Molnár Olivér és Horváth Ernő ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Unokázós csalásokra specializálódott banda tagjait fogták el a Békés megyei rendőrök. Egy időben három városból, Budapestről, Makóról és Izsófalváról hat férfit állítottak elő. Budapest mellett hét megyében követhettek el bűncselekményeket. A bűnszervezetet külföldről irányították, írja a police.hu.

A hat férfi külföldön élő társaik segítségével több millió forintot és ékszereket csaltak ki idős emberektől. Két férfi Angliából telefonon hívott magyarországi számokat. A hívásokat fogadók unokájának, gyermekének, keresztgyermekének adták ki magukat. Azt állították, bajban vannak, közlekedési balesetet szenvedtek, azonnal pénzre van szükségük, de nem tudnak elmenni érte, egy megbízható barátjukat küldik, és jó, ha a pénz mellé ékszert is tudnak neki adni.

A felhívottak közül többen ráismertek a módszerre, amelyről több bűnmegelőzési témájú felhívás, kisfilm is készült. Ők felhívták rokonaikat, nem fizettek.

Voltak azonban, akik odaadták megtakarított pénzüket, ékszereiket. Egy gyulai idős férfitől másfél millió forintot, egy 80 éves békési nőtől pénzt és ékszereket vittek el. Egy debreceni nőtől 3 millió 200 ezer forintot csaltak ki. Egy mezőkövesdi, és két szegedi nő egymillió forintnál is többet adtak oda.

A budapesti és izsófalvi férfiak a nyomozás eddigi adatai szerint Budapest mellett hét megyében követtek el bűncselekményeket, de a sértettek és az érintett megyék száma valószínűleg emelkedik majd. Elfogásukkor a rendőrök készpénzt, ékszereket, valamint a csalásokhoz használt mobiltelefonokat, autót foglaltak le tőlük. A gyulai rendőrök a bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítható hat férfit őrizetbe vette. Angliában élő társaikat, Molnár Olivért és Horváth Ernőt körözik.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik