Belföld

„Igazából a személyisége is jelentéktelen” – mondta Kocsis Máté a táblát lógató Hadházy Ákosról

Hadházy Ákos független képviselő egy „Stop propaganda” feliratú táblát lógatott a karzatról Kövér László mögé a Parlament nyitóülésén tegnap. A házelnök válaszul kitiltotta a képviselőt a mai ülésről, a további szankciókról pedig majd a későbbiekben tájékoztatja a házbizottságot – írtuk meg mi is az esetet.

Kövér kitiltotta Hadházyt a parlamenti ülésről
A független képviselő egy „Stop propaganda" feliratú táblát lógatott be a karzatról az ülésteremben.

Az ügy természetesen nem kerülhette el Kocsis Máté figyelmét sem. A Fidesz frakcióvezetője így kommentálta az esetet a Hírt Tv-ben:

Hadházy Ákosnak a politikai tevékenysége és igazából a személyisége is olyan jelentéktelen, hogyha nem ilyeneket csinál, akkor nincs róla hír. Tehát nekünk kell tudnunk azzal együtt élni (…), hogy van egy ilyen ember az országgyűlésben. Nyilván hozzákötni kevés dolgot lehet a politikai pályafutásához.

Emellett Hadházy parlamenti büntetései kapcsán hozzátette:

Az látszik, hogy Hadházy ezt nem a saját zsebéből fizeti. Aki a saját fizetéséből állja ezt, az nyilván ezt is megfontolja. Majd lesz valami hamis színbe feltüntetett gyűjtés, ahol nagyon szegény emberek, mikroadományaiból hirtelen össze fog jönni sok-sok millió forint és akkor abból majd befizeti.

Mérlegen Kövér szigora: Szél a legtöbbször, Tordai a legtöbbre büntetett képviselő
Összegeztük, kit, hányszor és mennyire büntettek az Országgyűlésben azóta, hogy pénzbírságot lehet kiszabni a képviselőkre. Az igazán súlyos bírságok azonban csak ezután jöhetnek.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik