Belföld

Tíz év fegyházat kért az ügyészség az öt kiló heroinnal lebukó három szerb férfira

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat három szerb ellen, akik 5 kg heroint szállítottak Siófokra azzal a céllal, hogy a kábítószert Magyarországon értékesítik.

A bandát vezető 67 éves férfi baráti viszonyban volt egy Siófokon lakóházzal rendelkező magyar férfival, akivel megállapodott abban, hogy a Szerbiában beszerzett heroint ismerőse ingatlanában fogja raktározni addig, amíg azt magyarországi kapcsolatain keresztül továbbértékesíti. A férfi ennek érdekében beszerzett egy kisbuszt, melyben a karosszéria átalakításával olyan rekeszeket alakíttatott ki, amikben a kábítószer rejtve szállítható. Még arra is ügyelt, hogy a táróhelyeket erős szagú, a kábítószer-kereső kutyák megtévesztésére alkalmas szilikon ragasztóval vonja be.

A férfi ezután megbízta két honfitársát, hogy a heroint juttassák el a siófoki ismerőséhez. A három férf a közöttük lévő kapcsolat leplezése érdekében tavaly márciusában külön-külön léptek be az ország területére, majd a szállítást végző két férfi az éjszakát egy Csongrád megyei hotelben töltötte.

A két szállításért felelős férfi másnap, a hajnali órákban indult útnak Siófok felé, ahová kora reggel érkeztek meg. Itt a magyar férfi irányításával megkezdték a 10 darab, egyenként 0,5 kg tömegű téglatest formájúra préselt heroin kipakolását, ekkor azonban a rendőrök rajtuk ütöttek, a kábítószert lefoglalták, míg az elkövetőket elfogták.

Az ügyészség 10 év fegyházat kért a letartóztatásban lévő banda tagjaira, arra az esetre, ha beismerik a bűnösségüket. A magyar férfi megromlott egészségi állapota miatt nem tud részt venni az eljárásban, ezért a vele szemben indult büntetőeljárás elkülönítésre került.

Fotó: ügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik