Belföld

Kislányok haltak meg a kecskeméti vonatbalesetben, nagymamájuk a saját lábán szállt ki a roncsból

Családi vásárlásra indult nagymamájával az a 8 és 11 éves kislány, akik halálos balesetet szenvedtek vasárnap délelőtt egy kecskeméti vonatátjárónál, írja a Bors.

A lap információi szerint a 62 éves nő a katonatelepi vasúti átjáróban a tiltó jelzés ellenére a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Budapest felől érkező Hírös IC-vel. Az ütközés ereje széttépte a régi típusú, piros Suzukit. A hátsó ülésen utazó testvérpár szörnyethalt.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Egy helyi lakos a Borsnak azt mondta,

a vonat kettészakította az autót, mintha csak papírból lett volna, a két darab közel 50 méterre feküdt egymástól. Sosem fogom elfelejteni ezt a látványt. Biztosak voltunk benne, hogy ezt senki nem élte túl.

Tévedett, ugyanis a nagymama a saját lábán szállt ki a kocsiból, és sikoltozva szólongatta az unokáit. Ezzel együtt is súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban ápolják, de állapota nem életveszélyes.

A MÁV megerősítette: nem a fényjelzés volt a hibás. A vasúti átjáróban egyébként sorompó nincs.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A Blikk szerint a lányok nyolcan voltak testvérek. Édesanyjuk a tragédia hallatán rosszul lett, nyugtatókra volt szüksége. A lapnak elárulta, Szandi és Niki a hétvégét a volt férjével töltötték.

A jelenlegi párom látta a szörnyű baleset hírét az interneten, már akkor rossz érzésem volt. Hívtam a volt férjem, hogy minden rendben van-e, de megszólalni sem tudott, a háttérben pedig hallottam a szirénákat. Rögtön tudtam, hogy nagy a baj

– mondta megtörve, hozzátéve, nem érti, miért nem ment a lányokkal az apjuk, a nagymama ugyanis állítása szerint legalább tíz éve nem vezetett, most szerezte vissza a jogosítványát.

Kiemelt kép: MTI/Donka Ferenc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik