Belföld

Elgázolt egy gyalogost, aztán hazavezetett a 21 éves férfi

Megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt az az autós, aki 2020. február 13-án 20 óra 25 perc körül Pomáz, Hősök terénél lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elgázolt egy férfit. Az 50 éves budapesti gyalogost súlyos lábszártöréssel vitték kórházba, írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A helyszínen egy középiskolás lány rendkívül hasznos, a megállás nélkül elhajtó gépjármű típusára, színére és rendszámára vonatkozó információkkal látta el a rendőröket. Még tartott a helyszíni szemle Pomázon, amikor a szentendrei zsaruk a sofőrt a fővárosi otthona előtti parkolóban elfogták, a betört szélvédőjű, fekete Citroënt lefoglalták.

A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda negatív, a gyorsteszt azonban THC-re pozitív eredményt hozott, ezért mintavételre előállították.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a budapesti illetőségű, 21 éves Sz. Ádám Ferenc, valamint utasa, egy 20 éves pomázi lány ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik