Belföld

Menekülés közben elszórta a pénzt a tolvaj – áldozata próbálta felszedegetni, csak túl részeg volt

Az ellopott másfél millió forint azóta sem került elő.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás miatt emelt vádat az ellen az 52 éves kisszállási nővel szemben, aki másfél millió forinttól szabadította meg az ittasan szunyókáló ismerősét egy évvel ezelőtt.

Az 52 éves az ominózus napon együtt italozott az egyik helybéli férfival egy kisszállási italkimérő helyen, ahonnan a férfi otthonába mentek. Ott a nő 20 ezer forint kölcsönt kért, amit a férfi a nő jelenlétében a hálószoba szekrényből, egy borítékból vett elő és átadott. Ezt a nő kifigyelte, majd a férfi időközben megjelenő rokona határozott felszólítására elhagyta a lakást.

Az erősen ittas férfi ezután anélkül, hogy a háza bejárati ajtaját bezárta volna, lefeküdt és elaludt. Az asszony azonban rövidesen visszatért az ingatlanba és kihasználva azt, hogy a férfi alszik, a hálószobai szekrényből magához vette az előzőleg megkezdett pénzköteget, majdnem másfél millió forintot és kiszaladt a szobából. A zajra a férfi felébredt és miután látta, hogy a bankóköteg a nő kezében van, utána eredt, hogy visszaszerezze tőle.

Időközben kiértek a ház elé, ahol a nő menekülés közben a pénz egy részét elszórta. Mindketten igyekeztek a földre hullott pénzt magukhoz venni, azonban a férfi olyan részeg volt, hogy amit sikerült is visszaszereznie, a nő kikapta a kezéből. Hangoskodásukra a férfi szomszédban lakó rokona kiment az utcára, ott azonnal felmérte a történteket és megpróbálta visszatartani az asszonyt. Nem járt azonban sikerrel, mert a nő kerékpárral elmenekült. A lopott pénz azóta sem került elő.

A büntetlen előéletű nőt az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja, amely egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a szabadlábon lévő nővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy kötelezze őt a bíróság a kár megtérítésére. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik