Belföld

Rács mögött marad a 13 éves fiút molesztáló férfi

Előzetes letartóztatásban marad a mindszenti férfi, akit korábban 10 év börtönre ítéltek. Fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményben tudatta,  egyetért azzal, hogy a bíróság fenntartotta a szexuális erőszak miatt elítélt férfi letartóztatását. A Szegedi Törvényszék egy 13 éves fiú sérelmére megvalósított szexuális cselekmény miatt mondta ki bűnösnek a mindszenti nyugdíjast.

Korábban 10 év fegyházra ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyektől a férfit, aki egy hirdetőújságban diákmunkát ajánlott kiskorú fiúknak. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezést jelentett be.

Mivel a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, a törvényszék az ügyészség indítványára az elsőfokú ítélet kihirdetése után fenntartotta a terhelt letartóztatását.

A döntés ellen a vádlott és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett jelentett be fellebbezést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a törvényszék indokaival, ezért a letartóztatást fenntartó végzés helybenhagyását indítványozta az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik