Belföld

Nem érzi különösen kegyetlennek magát a miskolci gyilkos, aki 40 késszúrással végzett az ismerősével

Csütörtökön az előkészületi üléssel megkezdődött a Miskolci Törvényszéken annak a férfinak a pere, aki brutális kegyetlenséggel végzett egy idős férfival 2018 karácsonyán a miskolci otthonában

A hajléktalan életmódot folytató férfi kilátástalannak érezte a helyzetét, ezért felkereste az idős férfit, hogy pénzt szerezzen tőle. Miután a nyugdíjas beengedte a lakásába, beszélgetni kezdtek a konyhában. Ezt követően a gyanúsított a nála levő sporttáskájából elővett egy 10 cm pengehosszúságú kést, és azzal több, mint 40 alkalommal megszúrta, illetve megvágta.

Miután végzett vele, letakarta egy pléddel, majd magához vette a lakásban talált 120 ezer forintot. Ezt követően a férfi elővette a sporttáskájában hozott váltóruhát, átöltözött, majd a ruháját egy benzinkút hulladékgyűjtőjébe dobta. A megölt férfira egy rokona talált rá.

A mai előkészítő ülés nem tartott sokáig. A férfi megtagadta a vallomást és csak részben ismerte be a bűncselekmény elkövetését. Tagadta a nyereségvágyból, illetve különös kegyetlenséggel való elkövetést. Mivel nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik