Belföld

Megrovást kapott bigámiáért a csongrádi nő

Korábbi házasságáról új férje sem tudott.

Kettős házasság miatt megrovásban részesítette a Csongrádi Járási Ügyészség azt a helybeli nőt, aki még házasként ment újra férjhez. A csongrádi jegyző jelentette fel. Kiderült, a magyar állampolgárságú nő 2007 augusztusában házasságot kötött Olaszországban.

A gyanúsított még férjnél volt, amikor 2018 májusában megjelent Csongrádon a Polgármesteri Hivatalban, hogy egy másik férfival bejelentse házasságkötési szándékát. Akkor úgy nyilatkozott, hogy hajadon. 2018. augusztus 11-én férjhez is ment, noha olasz férjével házasságát csak tavaly májusban bontotta fel az ottani bíróság.

A nő korábbi házasságának érvényes fennállásáról senkit nem tájékoztatott. Új férjét sem.

A kettős házasság bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség figyelemmel volt arra, hogy a cselekmény az elbíráláskor már nem, vagy csekély mértékben volt veszélyes a társadalomra, a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabását is szükségtelennek tartotta. Döntésekor figyelembe vette a gyanúsított büntetlen előéletét, beismerő nyilatkozatát, megbánó magatartását. A büntetőeljárást megszüntette, a nőt megrovásban részesítette.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/EPA/Mark Marlow

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik