Belföld

Tíz évet kapott a kisbabája anyját disznóvágáson leszúró férfi

Tíz év börtönre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a 28 éves férfit, aki többször is mellkason szúrta a kisgyermeke édesanyját 2018 novemberében egy disznóvágáson.

A férfi 2017 szeptemberében rövid ismertség után létesített élettársi kapcsolatot az akkor 18 éves lánnyal. Már a kezdetektől rendszeresek voltak közöttük a veszekedések és a balhék a férfi italozó életmódja és féltékenykedései miatt. A fiatal nő eltagadta a bántalmazások eredetét, s a környezete által felajánlott segítséget sem igényelte.

Az ominózus napon a disznóvágás vége felé a férfi lerészegedett, egyre ingerültebbé vált, noha élettársa nagyon ügyelt rá, hogy ne adjon okot féltékenységre. Ez nem járt sikerrel, a férfi ráparancsolt, legyen a közelében, majd azt mondta, menjenek haza.

Ezt a nő, tartva az otthoni bántalmazástól, próbálta halogatni. Kicsit később pedig újra mondta, hogy maradni szeretne mg. A férfi búcsúzóul kezet fogott a házigazdával, majd jobb kezével váratlanul felkapta a székek melletti asztalon lévő egyik bökőkést és öt alkalommal az egyéves kisbabája anyjának a felsőtestébe szúrta, valamint két szúrással a fejét is megsebezte. Az agresszív férfit ekkor a disznóvágáson jelen lévő férfiak földre vitték, elvették tőle a kést, és földön tartották a rendőrség kiérkezéséig.

A fiatal anyuka a kialakult mellűri levegő- és vérgyülem, valamint az ennek terjedelme miatt fellépett vérzéses sokk miatt életveszélyes állapotba került, az ajkai kórházban elvégzett életmentő műtétnek köszönhetően maradt életben.

A férfi már az előkészítő ülésen beismerte bűncselekmény elkövetését, s lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A bíróság ítéletében elrendelte az Ajkai Járásbíróság által korábban kiszabott 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. Mivel a férfi visszaesőnek minősült, ezért a büntetés háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható legkorábban feltételes szabadságra.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyészség 3 munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozatának megtételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik