Belföld

Elmarad a 350 fős leépítés a Dunaferrnél

A Dunaferr ma bejelentette, hogy a tervezett 350 fős leépítést visszavonja és 2020 december 31-éig nem jelent be új csoportos létszámleépítést – ezt mondta a hvg.hu-nak Molnár László a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetője.

Azaz a tavaly októberben bejelentett 350 fős leépítés, mégsem következik be ISD Dunaferr Zrt. –nél.

Sőt, május elsejétől 3,4 százalékos alapbérfejlesztést is kap alanyi jogon az összes ottdolgozó, míg júliustól újabb 6,8 százalékos alapbérfejlesztés jön- olvasható a hvg.hu cikkében.

Megszólalt a Dunaferr, 350 embert küldenek el
A cég közleményben tudatta a részleteket.

Korábbi cikkünkben azt írtuk: az európai acélipar rendkívül nehéz gazdasági helyzete, a világgazdaság lassulása, a csökkenő kereslet és késztermékárak, valamint a hatóságok és az uniós szabályozók által előírt kötelező környezetvédelmi beruházások terhei miatt kényszerülhet a vállalat a létszámcsökkentési intézkedésekre. Amely egyelőre mégsem történik meg.

A cég

Az ISD DUNAFERR társaságcsoport Magyarország meghatározó jelentőségű acélgyártó komplexuma, az ország egyik legnagyobb termelő vállalategyüttese. Éves acéltermelő kapacitása mintegy 1,7 millió tonna. Integrált technológiájának köszönhetően a társaságcsoport az iparági termékek széles körét kínálja: melegen hengerelt, pácolt, hidegen hengerelt, tűzi horganyzott acéltekercseket és táblalemezeket, valamint hidegen hajlított idomacélokat. A társaságcsoport gazdasági tevékenysége, eredményessége, foglalkoztatáspolitikája és közéleti szerepe Dunaújváros és térségének életét is szinte minden vonatkozásban befolyásolja. A társaságcsoport a beszállítókkal együtt több mint 12 ezer ember megélhetését biztosítja vagy járul ahhoz hozzá.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik