Belföld

Kétheti munka után egyhavi fizetésnyi jutalmat osztogatott a budakalászi önkormányzat

Budakalászon a 2011 Egyesület minden körzetben és a polgármester-választáson is nyert októberben, és még év vége előtt jutalomosztásba kezdtek — derül ki az Index cikkéből.

A polgármester dr. Göbl Richárd és két helyettese, Forián-Szabó Gergely és Nagel István társadalmi munkában vállalták a megbízatást, az alakuló közgyűlésen a törvényben meghatározott javadalmazás felét szavazták meg nekik. Az új önkormányzat felállítása nem ment teljesen zökkenőmentesen: a régi jegyző eltávolítása után, a 29 jelentkezőből végül bekerülő, egyébként a polgármester szomszédjaként is ismert Dr. Deák Ferenc jegyzői kinevezését, illetve annak jogosságát vitatják is, legalábbis erre utal, hogy az Átlátszó erre szakosodott oldalán közérdekű adatigénylés keretén belül kérték le a pályázatát.

A képviselő-testület november 7-i ülésén elfogadták a város 2019-es költségvetésének módosítását, amiben 2 380 761 forint hiány mutatkozott. A lap szerint elég visszásnak tűnik, hogy december 5-i hatállyal a polgármester a 2019. november 1. és december 31. közötti időszakra 14 413 700 forint jutalmat fizetett ki. Egy közérdekű adatigénylésből derült ki, hogy a megjutalmazottak között van két olyan személy, aki tulajdonképpen még meg sem melegedett az önkormányzatnál.

  • Dr. Sergyánné Kis Bernadettet Forián Szabó Gergyely alpolgármester mint régi barátját mutatta be a hivatalban november 25-én, munkába állásának napján. Bő egy hét múlva a nő 400 000 forint jutalmat kapott.
  • A másik személy Rehákné Dócs Zsuzsanna, aki november 18-án lépett munkába. Ő a lap információi szerint a jegyző, Dr. Deák Ferenc bizalmi körébe tartozik és munkába állása után alig egy héttel máris 350 000 forintos jutalmat kapott.

A lap forrása arra panaszkodott, hogy az önkormányzati dolgozók között ellenben nem egy akadt, aki vagy nem kapott egy fillért sem, vagy kevesebb jutott neki.

Kiemelt kép: Google Street View

Ajánlott videó

Olvasói sztorik