Belföld

A soroksári polgármester voksa 60 milliót ért

Egy olyan ingatlanegyüttes felújítására szavazott meg közpénzt, amelyben tulajdonrésze van, de ez kimaradt a vagyonnyilatkozatából.

A Népszava szerint Soroksár polgármestere és jobboldali többségű képviselő-testülete 60 millió forintot különített el az idei költségvetésben egy ingatlanegyüttes felújítására. Annak dacára fogadták el így a büdzsét, hogy az ellenzéki frakció előzőleg jelezte: az épületek egyik tulajdonosa Bese Ferenc polgármester, aki ezt azonban nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában.

Bereczki Miklós ellenzéki képviselő a lapnak azt mondta, először általánosságban tették fel a kérdést, hogy a jelenlévők közül van-e érintettsége bárkinek a felújítandó épületekben. Senki sem jelentkezett. Közvetlenül Besét kérdezték, ő először tagadott. Amikor bemutatták a frissen lekért tulajdoni lapot, már elismerte tulajdonrészét, de azt mondta, át akarta adni feleségének. Ezt még nem jegyezték be, így az ingatlannak szerepelnie kellett volna a vagyonnyilatkozatában.

A kormánypárti és civil városatyák ennek dacára úgy döntöttek, Bese Ferenc nem érintett, ezért voksolhatott a büdzséről.

Ha az érintettsége miatt nem szavazhatott volna, nincs meg a minősített többsége a kormánypárti kerületvezetésnek, vagyis nem tudták volna átnyomni a költségvetési terveiket

– mondta Bereczki Miklós, aki hozzátette, szerdán az ellenzék  sajtótájékoztatót tart az ügyben. Erről részleteket nem árult el, de a Népszava úgy tudja, lemondásra szólítják fel a polgármestert, aki még nem reagált a lap megkeresésére.

A Fidesz úgy oldotta meg a patthelyzetet Soroksáron, hogy alpolgármestert csinált a nemzetiségi képviselőből
Legutóbb a polgármester fizetését sem tudták megszavazni, most változtak az erőviszonyok.

Kiemelt kép: Bese Ferenc/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik