Belföld

Lebukott? Lemondatnák Soroksár polgármesterét

Bangóné Borbély Ildikó a legfőbb ügyésztől azonnali vizsgálatot követel, amit akár feljelentésnek is tekinthet.

Bereczki Miklós (Jobbik) és Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) közös sajtótájékoztatón szólította fel azonnali távozásra Bese Ferencet, Soroksár kormánypártok által támogatott polgármesterét – írta meg az Alfahír.

A Népszava szerint a polgármester 60 millió forintnyi közpénzt szavazott meg egy olyan ingatlanegyüttes felújítására, amelyben tulajdonrésze van, de ez kimaradt a vagyonnyilatkozatából. Tagadta, bebizonyították. Elismerte, majd szavazott.

A soroksári polgármester voksa 60 milliót ért
Egy olyan ingatlanegyüttes felújítására szavazott meg közpénzt, amelyben tulajdonrésze van, de ez kimaradt a vagyonnyilatkozatából.

Bereczki Miklós önkormányzati képviselő közölte: az ingatlan korábban egy hentesüzlet volt, amit két éve zártak be a helyiek nagy megdöbbenésére, most állt össze a kép, hogy helyette egy bevásárlóközpontot akarnak.

Bízni kell Polt Péterben, bízni kell Pintér Sándorban!

Ezt már Bangóné Borbély Ildikó mondta, aki a legfőbb ügyésztől azonnali vizsgálatot követel, amit az ügyészség feljelentésnek is tekinthet.

Az önkormányzatokat felügyelő belügyminisztertől arra vár választ, jogszerű volt-e a testületi ülés, amelyen úgy fogadták el a soroksári költségvetést, hogy érintettsége dacára Bese Ferenc is szavazhatott. Bereczki Miklós szerint egy ilyen ügy után felelős politikus önként visszalép hivatalától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik