Belföld

Saját nagymamáját zsarolta egy tiszaújvárosi férfi

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérlete és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat Tiszaújvárosi Járási Ügyészség az ellen a helyi huszonnégy éves  férfival szemben, aki megzsarolta a saját nagymamáját.

A fiatalember és a nagyanyja együtt laktak az idős nő tiszaújvárosi lakásában. A férfi az egyik tavaly októberi napon ittasan tért haza és mivel elfogyott a pénze, ezer forintot követelt a nagyanyjától. Az asszony nem akart pénzt adni neki, mire ő azzal fenyegette meg, hogy a hitelezői a lakás előtt várakoznak, és amennyiben  nem fizeti ki nekik a tartozását, akkor mindkettőjüket megölik.

Az idős asszony a fenyegetés ellenére sem volt hajlandó pénzt adni, ezért letépte a fotel karfáit, majd hadonászni kezdett velük, miközben azt kérdezte a mamájától hogy „mi ér itt neked ezer forintot?”.

Az asszony megpróbálta ittas unokáját eltávolítani a lakásból, azonban ez nem sikerült, végül a  dulakodás során a férfi lökte ki a lépcsőházba a nagyanyját. A férfi a bejárati ajtót belülről kulcsra zárta, majd az asszonyt a többszöri kérése ellenére sem engedte vissza a lakásba. Végül a nőnek a szomszédok segítségével sikerült visszajutnia a lakásába.

Az ügyészség végrehajtandó börtönt kért a letartóztatásban lévő büntetett előéletű férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik