Belföld

Csákánnyal esett élettársának egy somogyi asszony, mert kritizálta a főztjét

Súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal az 57 éves asszonnyal szemben, aki csákánnyal esett az élettársának, mert kritizálta az ebédet.

Az asszony 2019 karácsonyán káposztát főzött ebédre, azonban élettársa kritizálni kezdte a főztjét, mert szerinte az nem volt eléggé csípős. Ezen összevitatkoztak, melynek során az asszony dühében felvette a kályha mellett lévő csákányt, majd azzal a fejének hátsó részén megütötte a sértettet.

A közepes erejű ütéstől a sértettnek vérző sérülése keletkezett, amitől mindketten megijedtek, ezért a rendőrséget és a mentőket is kihívták. Az orvosi ellátás során megállapításra került, hogy a a férfinak ugyan csak könnyű sérülése keletkezett, azonban a nő által használt eszköz és a támadott testtájék miatt megvolt a lehetősége annak, hogy a családfőnek súlyosabb sérülése keletkezzen.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő és azt megbánó asszonnyal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátásra tett indítványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik