Belföld

Letartóztatták a sólyi gyerekgyilkos apját, mert megfenyegette az áldozat testvérét, hogy megöli

A Veszprémi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt letartóztatását indítványozta annak a 49 éves férfinak, aki megöléssel fenyegette a fia által megölt nyolcéves kislány testvérét és erőszakos cselekménnyel fenyegette a rokonait.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető a bárki számára hozzáférhető internetes oldalon, a fia ügyében tartott és fokozott sajtóérdeklődéssel kísért tárgyalási napokat követően, a saját családját ért negatív hangvételű vélemények miatt tavaly novembertől tett közzé a sértetti családdal kapcsolatos, becsületsértő jellegű közléseket.

Becsületsértő kijelentésein túl azonban öléssel is fenyegetőzött, miután az elsőfokú, nem jogerős ítélet kihirdetését követően az elhunyt kislány testvérétől olyan nyilatkozat jelent meg a sajtóban, miszerint a börtön kapujában fogja várni szabadulásakor az elkövetőt, hogy számon kérje és végre valódi választ kapjon arra, hogy miért kellett meghalnia a testvérének.

Az elhunyt kislány édesapja az őt és gyermekét ért fenyegetések miatt kérte az elkövető felelősségre vonását.

A nyomozási bíró a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának, valamint bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik