Belföld

Veszélyes hulladékokat ásatott el az udvarán egy nagyberki férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt emelt vádat egy nagyberki férfi ellen, aki földbe temette a veszélyes hulladékot az ismerősével az udvarán.

A büntetett előéletű 30 éves férfi 2017 januárjától nagy mennyiségű, különböző hulladékot – így egyebek mellett gumiabroncsot, hűtő-, televízió és mosógép alkatrészeket – tárolt a családi háza udvarán azért, hogy azok egy részét tovább bontást követően eladja.

A férfi hulladékgazdálkodási engedély hiányában az illetékes kormányhivatal ellenőrzését követően a további hatósági eljárást el akarta elkerüli, így 2018 májusában felkereste ismerősét, aki munkagépével egy nagy gödröt ásott neki. A férfi a vádlott kérésére a hulladékokat a gödörbe tolta és 10-15 cm földréteggel letakarta, azonban azt nem tudta, hogy ezt a hatóság megtévesztése miatt kérte tőle az elkövető.

Az ügyészség 3 év 6 hónapot kért a más bűncselekmény miatt jelenleg is börtönben lévő férfira veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik