Belföld

Az újpesti jobbikos szerint „sima kocsmai verekedés” miatt ítélték el

Egyértelműen koncepciós eljárásnak tartom, hogy egy sima kocsmai verekedés után először garázdasággal emelt vádat az ügyészség. Amikor aztán kiderült, hogy indulok a választáson, akkor súlyosbították a vádat gyűlölet-bűncselekményre

– mondta Szabó Balázs, újpesti jobbikos képviselő az Indexnek arról, hogy pár nappal ezelőtt első fokon két év, végrehajtásában öt év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a II. és III. Kerületi Bíróság közösség elleni erőszak bűncselekménye miatt, amiért néhány társával 2016-ban három tunéziai állampolgárt bántalmaztak.

A Fővárosi Főügyészség leírása szerint egy tíz főből álló társaság bántalmazta az észak-afrikai turistákat egy óbudai szórakozóhely előtt. Állítólag kavicsokkal és sörösüvegekkel is megdobálták a három férfit, akiknek azt is kiabálták, hogy „takarodjanak az országból”.

Szabó Balázs állítása szerint nem vett részt a verekedésben csak fotózta azt. Az Indexnek viszont nem magyarázta meg, miért készített képeket, csak annyit közölt, hoyg nem sikerültek a fotók.

Szinte biztos, hogy nem állja meg másodfokon a helyét az ügy. Könnyű ilyen ítéletet hozni, indokolni nehéz. Ingyen nem adunk át a Fidesznek körzetet és mandátumot

– magyarázta a jobbikos, hogy miért ne mond le a mandátumáról, amit a IV. kerületi Fidesz követel tőle.

A kerület momentumos polgármestere, Déri Tibor saját véleményét nem volt hajlandó elmondani az ellenzéki összefogásnak köszönhetően az önkormányzatba jutott képviselő ügyéről addig, amíg nincs jogerős ítélet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik