Belföld

A kormánylap talált egy NAT-támogató igazgatót

De azt nem árulta el, hogy októberig ő volt Debrecen legrégebbi fideszes képviselője.

A Magyar Nemzet címlapon hozza, mennyire támogatja Szabó Gyula debreceni iskolaigazgató az új Nemzeti Alaptantervet. A kormánylapnak az Epreskerti Általános Iskola vezetője azzal érvel, hogy a NAT éppen azért nemzeti, hogy megjelenjenek benne a nemzeti értékek, azt pedig elkerülhetetlennek nevezi, hogy

a tananyag megújításakor ideo­lógiai viták alakuljanak ki a magyar és történelem tárgyak kötelező tartalmai körül, de el kell fogadni, hogy a változtatás időnként szükségszerű.

Természetesnek tartja, hogy a társadalom szemléletével együtt változik a tananyag. Szerinte a módosítás arra a világra próbálja felkészíteni a gyerekeket, amelyikben élnek. Szerinte a NAT egyik fő értéke, hogy csökkenti a gyerekek terhelését (ezt korábban több szakmai szervezet is cáfolta – a szerk.), de meghagyja az iskolák sokszínűségét biztosító szabad órakeretet.

Azt írták, ez egy szakmai vélemény, míg a balliberális ellenzék ideológiai alapon támadja a Nemzeti alaptantervet.

Azt elárulták Szabó Gyuláról, hogy a város kulturális és oktatási bizottságának tagja, azt már nem, hogy ő volt a legrégebbi fideszes önkormányzati képviselő, míg tavaly ősszel vissza nem vonult.

A Fideszben megtaláltam azt a pártot, amelyikben megvalósíthattam azt, amit szerettem volna.

Ezt a Naplónak mondta még az önkormányzati választások előtt, jelezve, hogy nem hagy fel teljesen a politikával. Az önkormányzat és a Fidesz a jövőben is számíthat rá, ha oktatáspolitikáról van szó. Akkor arról is beszélt, milyen komoly feladata van a Nemzeti Pedagógus Karban, amely egyébként – vele ellentétben – jóval kritikusabban fogadta a NAT-módosítást, és kérte is, ne is vezessék be idén szeptemberben.

Nemzeti Pedagógus Kar: Az új NAT nehéz helyzetbe hozza az iskolákat
Ezért kérik, hogy a NAT-módosítás mostani koncepcióját ne vezessék be idén szeptember 1-jén.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik