Belföld

A fideszes Voldemort miért nem azkabani fogoly?

Vadai Ágnes a mesés kérdésére mesés választ kapott.

Vadai Ágnes, a DK képviselője Orbán Viktor miniszterelnököt kérdezte, miért kivételeznek a Voldemort nagyúr néven elhíresült volt fideszes képviselővel, Mengyi Rolanddal, akit tavaly négy évre ítéltek el.

Voldemort miért nem azkabani fogoly?

Arra utalt, hogy Mengyi Roland biztosan nem fog pert indítani a rossz börtönkörülmények miatt. Az ellenzéki politikus ezért rá is kérdezett, más is megkezdheti-e később büntetése letöltését, és mindenki ilyen ellátásra számíthat-e, akit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt elítélnek.

A miniszterelnök helyett Kontrát Károly államtitkár adott elég semmitmondó választ. „A Büntetés-végrehajtás feladata a kiszabott szabadságelvonással járó büntetések végrehajtása.”

A fogvatatartottak elhelyése törvényben meghatározottak szerint történik. A hazai büntetés-végrehajtási intézetekben az elítélteket azonos jogok illetik meg és azonos kötelezettségek terhelik.

Ha jól értjük, ez azt jelenti, hogy a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet II. számú objektumában biztosított kényelmi szolgáltatások általánosak lehetnek majd, senkinek nem kell igen komoly erőfeszítéseket tennie, hogy Kecskemétre vezényeljék.

Korábban a 24.hu megkereste a BVOP-t, ahol cáfolták, hogy a kecskeméti egy VIP-börtön lenne, és azt is, hogy bármelyik fogvatartottal kivételeznének. Arra nem kaphattunk választ, hogy a budapesti lakcímmel rendelkező Mengyit miért Kecskemétre irányították, amikor a törvények szerint „lehetőleg” a lakhelyéhez közeli intézménynek kell az elítéltet befogadnia. Azt már Vadai kérdésének benyújtása után derítette ki a 24.hu, hogy könyvtárosi állást kapott a kecskeméti börtönben Mengyi Roland.

Könyvtáros lett a börtönben a Fidesz volt parlamenti képviselője
Mengyi Rolandnak két hét alatt olyan állása lett, amilyen még a VIP-börtönben sem volt eddig.

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik