Belföld

Elítélték a Herényi Károly mozgássérült barátját leütő férfit

Egy év börtönt kapott két évre felfüggesztve az a 28 éves vecsési férfi, aki leütötte Herényi Károly mozgássérült barátját egy mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhely miatt kialakult vita során.

A luxusmercis férfi az egyik szántódi áruháznál parkolt a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyen, amikor ott megjelent a politikus 69 éves mozgássérült barátja, aki előbb felelősségre vonta a férfit, hogy miért nem teszi ki a parkolóhely használatára jogosító rokkant kártyáját, majd mobiltelefonjával fényképet készített a szabálytalanul parkoló gépkocsiról.

Erre az elkövető kiugrott az autóból, és „megöllek” üvöltéssel leütötte a mozgássérült férfit. A politikus barátja elveszítette az egyensúlyát és a bolt bejáratánál a földre zuhant, mire a férfi sietve elhagyta a helyszínt. A mozgássérült könnyű sérüléseket szenvedett, azonban fennállt veszélye a súlyosabb sérülés bekövetkezésének is.

A Siófoki Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a férfi bűnösségét, akit 1 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélt, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik