Belföld

Ellentüntetést szerveznek a holnapi „Becsület Napjára” antifasiszta civilek

Pár napos hivatali huzavona után tisztult le, hogy a nem a Várban, hanem a Városmajorban lesz megtartva a február 8-ai Becsület Nap, ahova feltehetően számos neonáci fog ellátogatni.

Mégis vonulhatnak neonácik a „Becsület Napján” Budapesten
A Városmajor lehet a szélsőséges rendezvény helyszíne.

Egy antifasiszta Facebook-csoport már szervezi is az ellentüntetést, térképet és instrukciókat is mellékelve. A Városmajorban délután egy órakor kezdődik a „rendezvény.”

A holnapi tüntetés menete és házirendje – olvasd el és tartsd be a saját biztonságod érdekében!Hozzon mindenki…

Közzétette: Autonómia – 2020. február 7., péntek

A rendezvény üzenete egyértelműen a fasizmus elleni közös kiállás, ehhez illő jelképeket hozzatok. Aki olyat hoz ami a szervezők szerint ettől eltér vagy túlzó, ami ezt az üzenetet csorbítja, azt a szervezők meg fogják kérni, hogy tegye el, vagy távozzon a demonstrációról (itt első sorban pártzászlókra, EU zászlóra gondolunk).

Hozzáteszik:

A rendezvény alatt a rendezők utasításait kövesd a saját biztonságod érdekében, a magánakciók nem csak téged, hanem a többi tüntetőt is veszélyeztethetik.

Kiemelt kép: Résztvevők a Becsület napja elnevezésű rendezvényen, ahol azokra a katonákra és civilekre emlékeztek szélsőjobboldali szervezetek 2016. február 13-án a Kapisztrán téren, akik Budapest 1945-ös ostroma során február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt várból. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik