Belföld

Mesébe illőnek találta a buszsofőr: akárhányszor is használta a kártyáját, nem fogyott a pénze

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 44 éves Heves megyei buszsofőrrel szemben, aki hosszabb időn keresztül úgy használta a bankkártyáját, hogy közben látta, hogy a számlájáról egyáltalán nem fogy a pénze.

A férfi a pénzintézet egyik Eger környéki fiókjában évekkel ezelőtt lakossági bankszámlaszerződést kötött, melyhez bankkártyát is igényelt, amit sokáig problémamentesen használt vásárlásra és készpénzfelvételre egyaránt. A havi fizetése rendszeresen a kártyához tartozó folyószámlájára érkezett, melynek egyenlegét figyelemmel tudta kísérni.

Közel két évvel ezelőtt azonban a férfi új bankkártyát kapott, aminek cseréjét személyesen intézte a bankban. Az ezzel kapcsolatos eljárás során azonban az ügyintéző hibát vétett, ugyanis az új kártyát az elektronikus rendszerben véletlenül nem az ügyfél folyószámlájához, hanem egy devizaátutalásoknál használt technikai számlához kapcsolta. Ennek következtében a bankkártyával végrehajtott tranzakciókkal a rendszer nem terhelte meg a sofőr folyószámláját, hanem azokat az üres technikai számlán tartotta nyilván.

A férfi a későbbi gyanúsítotti kihallgatása során úgy nyilatkozott, mesébe illőnek tűnt számára, hogy miközben folyamatosan fizetett a kártyával, mégsem csökkent az egyenlege. Az általa tapasztaltakról azonban nem tájékoztatta a bankját, viszont egyre sűrűbben használta a csodálatos kártyát, amivel fél év alatt 446 tranzakciót bonyolított le, melyek során összesen 7.679.988 forinttal rövidítette meg a pénzintézetet. Az általa okozott kárt a terhelt a mai napig nem térítette meg, annak ellenére, hogy erre őt már jogerős polgári bírósági ítélet kötelezi.

Az Egri Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Kiemelt kép: iStockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik