Belföld

Népszava: Alig megy át szabálysértési ügyintéző a rendőrséghez

Mindössze 140, szabálysértési ügyekkel foglalkozó kormányhivatali dolgozó megy át márciustól a rendőrség állományába, hogy ott folytassa ezt a munkát – értesült a Népszava. Korábban úgy számoltak, hogy összesen 2000 ilyen ügyintéző lehet az országban. A lap azt írja, hogy a 140-ből 120-an vettek részt nemrég a Belügyminisztérium képzésén, ugyanakkor értesüléseiket sem a tárca, sem az Országos Rendőr-főkapitányság nem erősítette meg.

A Népszava szerint eddig a két szervezetnél egy évben nagyjából 350 ezer ilyen esetet kellett intézni, ennek megfelelő kezeléséhez nagyon sokan kellenének, ehhez képest tömeges a távozók aránya. A napilap állítja, emiatt biztosra vehető, hogy a rendőrségen nehezen tudja majd kezelni a szabálysértési ügyeket, mint például a közlekedési ügyeket, vagy a túl sok iskolai hiányzás miatt a szülők ellen indított eljárásokat.

Hozzátették: bár az átalakítások miatt a szabálysértési ügyek átkerülnek a rendőrséghez a kormányhivataloktól, ez utóbbiak sem lesznek könnyebb helyzetben, ugyanis ezentúl itt intézik az építési hatósági feladatokat is. A Miniszterelnökség azt mondja, nem lesz gond.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik