Belföld

A kormányhivatalokból vesz át ügyintézőket a rendőrség

Márciustól a rendőrség veszi át azoknak a szabálysértési ügyeknek a kezelését, amelyek eddig a kormányhivatalokhoz tartoztak, és a Népszava szerint ez a dolgozók átcsoportosítását is jelenti.

A lap azt írja hétfői számában, hogy mivel a rendőrség már most is túlterhelt, ezért szükség van azokra a kormányhivatali munkatársakra, akik eddig a szabálysértési ügyekkel foglalkoztak. A Népszava úgy tudja, hogy országszerte mintegy 2000 ilyen ügyintéző lehet, és vannak olyanok, akik annak idején pont a rendőrségnél kezdték a munkát és onnan kerültek át a kormányhivatalhoz.

Az ORFK a napilap megkeresésére azt írta:

A rendőrség számít a járási (fővárosi kerületi) hivataloknál szabálysértési hatósági feladatot végző személyekre. A jogi szabályozás is azt hivatott biztosítani, hogy az állomány átkerülése zökkenőmentes legyen.

Hozzátették, hogy folyamatban van az egyeztetés a rendőrséghez átkerülő személyekről, ugyanakkor Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) nem tud semmilyen konkrét lépésről és döntésről. Boros Péterné, az MKKSZ elnöke a Népszavának azt mondta, tudomása szerint azok, akik a kormányhivataloknál most szabálysértési ügyekkel foglalkoznak, más feladatkört nem látnak el, vagyis áthelyezésük elviekben nem növelné a maradók munkaterheit. Ugyanakkor az átalakítással nem is nyer semmit az ágazat: levesznek ugyan egy terhet, de közben tovább csökkentik a dolgozók számát.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik