Belföld koronavírus

Kínai, vietnámi drogárust fogtak Budapesten

A két férfi csomagküldú szolgálatokkal szállíttatta a kábítószert.

A gyanú szerint jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett egy kínai és egy vietnámi állampolgár. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda adatai szerint a 41 éves kínai férfi volt a főnök, a végrehajtó 32 éves vietnámi társa – írja a police.hu 

Csomagküldő szolgálatokkal szállíttatták a kábítószert, a legtöbb csomagot Magyarországon vették át, vagy továbbbították, a drog  jelentős részét Budapesten árulták.

Hozzájuk volt köthető egy Magyarországról álnéven feladott, több mint 3 kiló MDMA-t (ecstasyt) tartalmazó küldemény, amit a lipcsei repülőtéren foglaltak le tavaly márciusában, illetve az a Spanyolországról Magyarországra érkező csomag is, amelyben a NAV munkatársai 10 kiló kannabiszt találtak.

A rendőrök a vietnámi férfit január 23-án a X. kerületben fogták el. Ruházatából metamfetamin került elő. Két lakást is használt. Azokban lefoglaltak 900 gramm MDMA-tablettát, 7,5 kiló kábítószergyanús növényi anyagot, a drog árusításához használt eszközöket. A férfit a bíróság már le is tartóztatta.

Kínai bűntársát két napja, szintén a X. kerületében fogták el. Lakásán kábítószergyanús anyagokat, hamis okmányokat és hamis eurókat foglaltak le. A férfi találkozott olyan személlyel, aki nemrég Kínában járt, ezért a koronavírus miatt érvényben lévő protokoll alapján a mentősök megvizsgálták – azonban további intézkedés nem volt szükséges. A kábítószer-kereskedelemmel és közokirat-hamisítással gyanúsított férfit őrizetbe vették, letartóztatását kezdeményezték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik