Belföld

Hamis tanúzással vádolják a lúgos orvos titkárnőjét

Hivatalból egyetlen hatóság sem tett feljelentést, pedig a lúgos orvos áldozata és ügyvédje már a nyomozás lezárása után jelezték, hogy Bene Krisztián és a kórház ápolási igazgatójának titkárnője sem mondott igazat. Az ügyészség ráadásul annak idején többek között a két nő vallomása miatt akarta megszüntetni a nyomozást – írja az Index.

A két titkárnőt 2015-ben a lúgos támadásként elhíresült ügy áldozata, Renner Erika és jogi képviselője azután jelentették fel, hogy az iratismertetésen elolvasták a vallomásokat.

Az ügyben már két éve jogerős ítélet született, a Fővárosi Ügyészség azonban csak idén januárban emelt vádat hamis tanúzásért a Benének alibit hazudó nő ellen. A másik titkárnőt pedig megrovásban részesítették.

Rab Ferenc a Fővárosi Főügyészség helyettes-szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy azért tartottak eddig a hamis tanúzás miatt indított büntetőügyek, mert meg kellett várni, hogy az alapügyben jogerős ítélet szülessen, az pedig öt évig húzódott.

2013. március 12-én 8 óra 30 körül érkezett meg a munkahelyére, ekkor a nyitott ajtón keresztül nem látta dr. Bene Krisztiánt, vele aznap 8 óra 45 perc körüli időpontban találkozott először

– vallotta Bene titkárnője, ami azért fontos, mert a támadás időpontjával egybevetve elterelhette volna a gyanút az orvosról.

Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik