Belföld

Megszűnik az érsebészeti ellátás a Péterfyben

Folyamatos és zavartalan a budapesti érsebészeti ellátás, februártól a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet látja el a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet ellátási területéről érkező, érsebészeti szakellátást igénylő betegeket – közölte Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) kedden az MTI-vel.

Kedden a 24.hu is megírta, hogy februártól sem akut, sem krónikus érbetegeket nem lát el a Péterfy Sándor utcai Kórház.

Az NNK-t december 23-án tájékoztatta a Péterfy kórház, hogy február elsejétől az érsebészeti ellátást megszünteti. Mivel ezt megfelelő időben jelezte a hatóságnak, határidőben meg tudták tenni a szükséges intézkedéseket – olvasható a közleményben. Az NNK az akut érsebészeti ügyelet folyamatos ellátása érdekében az Országos Mentőszolgálatot is kötelezte arra, hogy a Péterfy kórház eddigi érsebészeti ügyeleti napjaira más szolgáltatót jelöljön ki.

Az egészségügyi szolgáltatók egyenletes terhelése, valamint a megfelelő és folyamatos ellátás érdekében az érsebészet szakma területi ellátási kötelezettségének felülvizsgálata a szakma bevonásával folyamatban van – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik