Belföld

Osztálytársai előtt fojtogatta unokája tízéves diáktársát egy dühös nagymama

A Marcali Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az ötvenegy éves asszonyt, aki unokája iskolájában megszorította egy gyermek nyakát.

A nagyszülő bement a lányával a Marcali közelében lévő község általános iskolájába, hogy megtudja az intézményvezetőtől, melyik osztálytársa lökte fel korábban az unokáját.

Az igazgatónő az asszony unokájának osztálytermében beszélt a kislánnyal és a sértett kisfiúval, amely során tisztázták, hogy nem a fiú lökte fel a kislányt. A nagyi a folyosóról látta, hogy kiket kérdezett meg az intézményvezető, azonban azt nem hallotta, hogy miről esett szó.

Az asszony a látottak alapján feltételezte, hogy a fiú volt a ludas, ezért meglökte az osztályterem ajtajában álló gyereket, majd a teremben a többi tanuló előtt a tízéves gyermek nyakát két kézzel megragadta és szorítani kezdte. A nagymama általi további bántalmazást az igazgatónő akadályozta meg, amikor elhúzta az asszonyt a gyerek közeléből, majd távozásra szólította fel.

A kisfiú a nyak szorítása miatt nyolc napon belül gyógyuló bőr alatti bevérzéses sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottal szemben intézkedést alkalmazott, jogerősen két évre próbára bocsátotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik