Belföld

Nem tudják megakadályozni Pokorniék a Becsület Napját

Kedden kiderült, hogy a korábbi tiltások ellenére, mégis csak lesz helyszíne a hazai és nemzetközi neonáci és szélsőséges csoportok „Becsület Napja” megemlékezésének. A Várban nem masírozhatnak a szélsőségesek, de a Városmajorban megtarthatják a rendezvényt.

A Népszavának küldött közleményben a Hegyvidéki Önkormányzat arról írt, hogy a

kerület polgármesterének nincs törvényi lehetősége, hogy megakadályozza a rendezvényt.

A Pokorni Zoltán vezette kerület ugyanakkor kifejezte aggodalmát az esemény miatt:

Budapest ostromának 75. évfordulójára ebben az évben is felvonulást szerveznek szélsőséges szervezetek, magánszemélyek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján félő, hogy ezen a „teljesítménytúrának” álcázott eseményen félelmet keltő egyenruhába öltözött, önkényuralmi jelképeket viselő személyek vonulnak fel, sok ezer ember emlékét meggyalázva ezzel.

Megnyugtató volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság döntése, amellyel megtiltotta a gyülekezést és a felvonulást ezeknek a szervezeteknek, személyeknek. Meglepő ezek után a bíróság döntése, amely mégis engedélyezte a felvonulást. Arra kérjük a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetését, tegyen meg mindent, hogy félelemkeltő egyenruhába öltözött, önkényuralmi jelképeket viselő felvonulók ne zavarhassák meg az itt élők nyugalmát.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik