Belföld

Meghosszabbították Marian Cozma gyilkosának letartóztatását

Meghosszabbította a Székesfehérvári Járásbíróság a Marian Cozma meggyilkolásáért elítélt S. Istvánnak a letartóztatását, akit korábbi nevén, Sztojka Ivánként ismer mindenki. Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője lapunk megkeresésére azt közölte, hogy a bíróság március 15-ig hosszabbította meg a gyanúsított letartóztatását.

Mint arról korábban beszámoltunk Sztojka, jobban mondva S. István rendszeresen beszámoltatta jövedelméről a nőt, amit utalással vagy készpénzben kért. Ebben három bűntársa is segítette. Ők saját számlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának. Az elkövetők otthonaiban tartott házkutatás során számos, a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékot foglaltak le a nyomozók.

Jászberényiné Király Teodóra tájékoztatása szerint az őrizetbevétele óta nem gyanúsították meg újabb bűncselekménnyel a férfit, azaz továbbra is üzletszerűen elkövetett kerítéssel, valamint kitartottság bűntettével gyanúsítják.

Szerettük volna megtudni, hogy beismerő vallomást tett-e a férfi, de nyomozás eredményessége miatt ez az adat egyelőre nem nyilvános.

A Cozma-ügy harmadrendű vádlottját 13 év börtönre ítélték, de 2018 nyarán harmadolták a büntetését, és 4 év 5 hónappal hamarabb kiengedték feltételesen. Sztojka azonban nem sokáig bírta anélkül, hogy újabb törvénysértést kövessen el.

Nevet változtatott Sztojka Iván
A Marian Cozma meggyilkolásáért elítélt férfi a vezeték- és a keresztnevét is megváltoztatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik