Közélet

A Fidesz nem akar egyeztetni a gyöngyöspatai romákat képviselő alapítvánnyal

A gyöngyöspatai szegregációs iskolaügyben közvetlenül az érintett családokkal kell egyeztetni a kártérítésről, mert az ügyben pert kezdeményező alapítvány eljátszotta hitelét

– jelentette ki a térség fideszes országgyűlési képviselője kedden a Heves megyei településen tartott sajtótájékoztatóján. Horváth László az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítványról beszélt.

Horváth László azt mondta: írásos bizonyítékok birtokában állítható, hogy a pert kezdeményező és az ügyben érintett 60 diákot képviselő alapítvány eljátszotta hitelét, miután eszközként használja pártfogoltjait anyagi haszonszerzés és saját politikai céljainak elérése érdekében. Mindezek figyelembevételével is folytatni kell a megkezdett egyeztetéseket a pénzbeni kártérítés mellőzése, illetve az azt helyettesítő személyre szabott oktatási lehetőségek elfogadása és biztosítása érdekében – fűzte hozzá a kormánypárti politikus.

„Várják már a büdös romák a pénzt”
Lehet, hogy mindenki csak jót akart a szegregációs ügyéről elhíresült Gyöngyöspatán, most mégis nagyobb a feszültség, mint bármikor korábban.

kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik